Historia

Historia

ITW on aina ollut ylpeä syntyjuuristaan ja vahvasta perinteestä innovaatioille. Monet tuotteistamme ovat olleet keskeisiä virstanpylväitä omilla markkina-aloillaan ja pyrimme jatkuvasti innovoimaan ja toimimaan tulevaisuuteen katsoen.


ITW:n alkuvaiheet:

1912 – Illinois Tool Worksin perusti rahoittaja Byron L. Smith ja keksijät Frank W Englund, Paul B Goddard ja Oscar T. Hegg, jotka käynnistivät liiketoiminnan Chicagon kaupungissa, Illinois'n osavaltiossa.

1920 – Jack Gribbie kehitti termin ‘Customer Application Engineering’, jonka ansiosta Illinois Tool Works kehitti tuhansia uusia tuotteita vuosien varrella. Se on asiakaspohjaisen innovaatiomme perusta vielä tänä päivänäkin.

1935 – JW Leslie perustaa Yhdysvalloissa naulausmenetelmien johtajan ja innovaattorin, Pasloden: "PAcking, Shipping, LOading DEvices".

1951 – SPIT perustetaan Ranskan Valencessa ja se luo ainutlaatuisen järjestelmän karkaistujen teräsnaulojen kiinnittämiseen: panosnaulauksen.

1950-luku – Eräs ITW:n menestyneimmistä keksinnöistä, Hi-Cone-tölkkikantoteline, saa alkunsa.

1963 – ITW esittelee ensimmäisen itseporautuvan ruuvin, avaten yritykselle uudet markkinat rakennusalalla.

1973 – ITW:stä tulee julkisesti noteerattu yhtiö ja se listataan New Yorkin pörssissä.

1986 – ITW lanseeraa maailman ensimmäisen täysin johdottoman, kaasutoimisen runkonaulaimen.

1994 – Paslode lanseeraa "Positive Placement Nailing" -menetelmän ja uudelleenmäärittelee samalla rakennuskiinnikkeiden asennuksen.

2000 – Spit Pulsa -työkaluvalikoima kehittyy monipuoliseksi tuotesarjaksi LVI- ja väliseinäasennuksiin.

2012 – ITW juhlistaa 100 vuoden menestystarinaa.

2013 – Paslode lanseeraa joukon litium-toimisia kaasutyökaluja, kuten Paslode IM90Ci:n, jossa on maailman ensimmäinen ulkolämpötilaan reagoiva kaasun syöttöjärjestelmä.

2018 – ITW jatkaa työtään innovatiivisten ratkaisujen kanssa puu-, betoni-, teräs- ja kipsikiinnityksien parissa.

 

Innovaatio on ITW:n arvojen sydän ja henkilökuntamme vahvuus ja sen avulla rakennamme asiakkaillemme markkinoiden johtavia ratkaisuja.